Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Læs mere i vores Privacy Policy

Blended Learning – undervisning på individuelt niveau

I dag findes der mange flere muligheder for at differentiere undervisningen efter den enkelte elevs behov og interesser, end der gjorde for bare ti år siden. Blended Learning er en mulighed for at tilpasse undervisningen til den enkelte elev.

Blended Learning er, som ordet siger, en mulighed for at integrere flere platforme med hinanden. Det er en blanding af den klassiske klasse-undervisning ansigt til ansigt med læreren og online læring, hvor eleven kan besvare sine opgaver hjemmefra, fra biblioteket, fra en café – eller hvor som helst der er internet adgang. Blended Learning giver desuden mulighed for at undervise eleverne på individuelle niveauer, og eleverne har hele tiden mulighed for at se deres eget aktuelle niveau og hvilke mål, de skal nå.

Udnytter vi skolernes hardware tilstrækkeligt?

Danmark er et af de lande i verden, der har investeret flest penge i it, og de fleste skoler er i dag allerede velforsynet med digitale enheder som computere og tablets. Men udnytter vi den indkøbte hardware godt nok? “Det vil være oplagt at inddrage de indkøbte enheder mest muligt i undervisningen, og det er præcis, hvad der lægges op til med den nye form for undervisning. Blended Learning er i høj grad baseret på at drage it og internettet ind som en integreret del af undervisningen,” siger Signe Sloth, som er kundekonsulent hos Itslearning.

At integrere it og teknologi i undervisningen vil bringe eleverne på linje med internationalt 21. århundredes niveau. Udover de indlæringsmuligheder, der ligger i anvendelsen af it i undervisningen, så vil det også give eleverne nogle it-kompetencer, de kan drage fordel af senere i livet.

Mange måder at lære på

“Sammen med et redskab som fx Skoletube kan Blended Learning skærpe elevernes it-færdigheder, samtidig med at de får mulighed for at udfolde deres kreative evner maksimalt. De kan fx aflevere deres opgave eller projekter som videofilm eller i tegneserieform. Mennesker er jo forskellige, og vi lærer og husker på forskellige måder. Nogen har fotografisk hukommelse, andre skal helst have lov at skrive det ned selv, og endnu andre har det bedst med tegninger og billeder. Den danske folkeskole er for alle, derfor er det vigtigt at tænke forskellige undervisningsplatforme og -metoder ind i undervisningen, hvis man vil have alle elever med og ikke tabe nogen på gulvet,” siger Signe Sloth.

Læs mere om Blended Learning i vores pædagogiske guider, som du finder her.

I itslearnings infographic herunder kan du se mere om den nye generation af elever.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Video Få en demo Kontakt os