Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Læs mere i vores Privacy Policy

Brug video i din feedback til eleverne

Lene Vollan Christiansen er engelsklærer på Roligheden skole i Arendal kommune i Norge. Som mange andre sproglærere giver hun ofte stile for som hjemmearbejde. I løbet af skoleåret retter hun mere end 160 stile.

Lene ville elske at kunne sidde med hver enkelt elev og giver dem personlig feedback på deres stile, men hun har ikke tid til det. Og vigtigst af alt ville resten af klassen blive alt for rastløse, mens de ventede. Lene håndterer dette problem ved at optage sine rettelser på video.

Opgaveværktøjet i itslearning

Lene bruger opgaveværktøjet i itslearning til at give eleverne deres stileemner og tidsfrister. Eleverne skriver deres stile og afleverer dem som Word-filer i opgaveværktøjet.

Lene retter elevernes stile og gemmer filerne. Derefter åbner hun hver fil og optager sin computerskærm, mens hun fortæller om sine rettelser og scroller ned gennem stilen. Til sidst gemmer hun videofilerne og sender dem til eleverne via itslearning. På denne måde får de den personlige feedback, de fortjener.

Konstruktiv feedback

Før Lene laver hver enkelt video, overvejer hun, hvad hun vil sige i forhold til indhold, struktur og grammatik i stilen, samt hvilken konstruktiv feedback hun gerne vil give. Hun plejede at bruge meget tid på at prøve at skrive disse rettelser ned, så de var lettest at forstå. Hun synes, det er meget hurtigere at forklare dem mundtligt. Hun bruger nu omkring 35-40 minutter på at rette hver stil i stedet for en time.

Lene bruger Jing fra TechSmith til sine optagelser, men du kan bruge den skærm- og videooptagelsessoftware, du foretrækker. Jing er gratis, kræver ikke ekstraudstyr og giver dig mulighed for at optage op til fem minutter og sætte optagelsen på pause, når du ønsker det.

Jing er tilsluttet til Screencast.com, så Lene gemmer sine videofiler der, men du kan også gemme dem på itslearning. Lene opretter skjulte mapper i Screencast, så eleverne ikke kan se hinandens videoer. Programmet opretter separate URL'er til hver video. Lene giver eleverne adgang til deres videoer ved at indsætte Screencast URL'erne i kommentarfeltet i itslearning-opgaveværktøjet:

Det er svært at få eleverne til at læse og koncentrere sig om skriftlige rettelser. Lene oplever, at det er lettere at få dem til at se hendes videorettelser. Hun tager klassen med hen i computerlokalet, hvor de alle lytter til deres videoer, mens de har hovedtelefoner på. Hun går rundt i lokalet for at se, om eleverne har spørgsmål til rettelser eller deres karakterer.

Eleverne ser videoerne igen, før den næste skriftlige opgave for at minde dem om, hvad de skal arbejde videre med. De er glade for rettelsesmetoden og fortæller, at det er lettere at forstå, hvad underviseren mener, når man får forklaret en fejl mundtligt og kan se videoen igen for at forstå rettelserne. 

Fordelene ved videorettelser 

Lene beskriver fordelene ved videorettelser:

  • Det sparer tid
  • Det er både mundtligt og visuelt
  • Det fremmer evaluering af indlæring
  • De studerende kan lide det
  • Det er lettere at få eleverne til at forstå rettelserne
  • Eleverne gør større fremskridt med denne metode
  • Det er med til at styrke relationen mellem elev og lærer
  • Det registrerer, hvad Lene har sagt til hver elev

Del gerne dine egne tips i kommentarfeltet nedenfor.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Video Få en demo Kontakt os