Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Læs mere i vores Privacy Policy

Et sikkert samarbejdsforum for elevprojekter

itslearnings internationale journalist fandt en god historie, om hvordan itslearning bliver brugt på en amerikansk high school via Twitter. Læs hendes interview med Mike Walsh, der afvikler 'retssager' hvor de studerende træner jura i praksis.

Da jeg tjekkede Twitter en dag, bemærkede jeg et antal tweets fra FHS Mock Trial, der nævnte itslearning. Jeg blev nysgerrig, foretog en smule research og fandt ud af, at indlæggene var skrevet af Mike Walsh, der er coach for procesøvelsesholdet på Franklin High School i Franklin, Massachusetts, USA. Jeg sendte ham en mail for at finde ud af, hvordan han bruger itslearning.

Mike fortalte mig, at han har undervist på Franklin High School (FHS) i tretten år. Han underviser for indeværende i amerikansk historie og national regeringsførelse og politik, og samtidig coacher han procesøvelsesholdet, der falder uden for læseplanen. Procesøvelse er en populær aktivitet i skoler i hele USA. Det giver eleverne erfaring med offentlig dialog og debat såvel som færdigheder, der er relevante for jura anvendt i praksis. Mike sagde, at han bruger itslearning til at give eleverne i procesøvelse et sikkert online-forum til samarbejde.

Studenterretssager gennemført ved lokale domstole

Procesøvelsesholdet på FHS består af 50 elever fra 9. til 12. klasse. Konkurrencer mod andre high school-hold foregår ved lokale distriktsdomstole. Ved starten på hver retssæson for de deltagende skoler tildelt informationspakker med materiale i relation til den specifikke sag, der skal behandles. Sagsemner som fx spirituskørsel omhandler ofte teenagere og fører ofte til debat om moralske spørgsmål. De vindende skoler fra hver region går videre til en turnering omfattende hele delstaten.

Anirudh Singh fra Franklin High School spørger sit hold af forsvarere til råds under en prøvesag ved Milford Distriktsret. Franklin slog Milford og vandt en plads i "Sweet Sixteen", og blev de regionale finalister i Massachusetts Advokatsamfunds konkurrence i år.

Prøver

Interesserede FHS-elever deltager i prøver til rollerne som advokat eller vidne. Mike offentliggjorde resultatet af dette års prøver på itslearning i stedet for at vente, til eleverne vendte tilbage til skolen som oprindeligt planlagt. Han tweetede, at resultaterne kunne findes online, og han så, hvordan hans skærm blev fyldt med elever, der loggede ind på itslearning for at finde ud af, hvilken rolle de var blevet tildelt. Dette viser blot, hvor knyttede elever er til deres telefoner, bemærkede Mike.

itslearnings projektforum til procesprøver

Mike oprettede i itslearning et projektforum og inviterede alle sine deltagere i procesprøveteamet til at deltage. Et projekt er et lukket område, hvor lærere og elever kan samarbejde og udveksle oplysninger. Forud for konkurrencer er der en masse materiale, der skal studeres i form af politirapporter, vidneudsagn osv. I stedet for at lave kopier af disse dokumenter oploader Mike dem alle på itslearning. Han opslår godkendelsesformularer til feltstudier og endvidere links til andre nyttige ressourcer.

Uanset, hvad der sker

I forberedelsen af prøvesager indgår, at elevforsvarsadvokater skal holde samråd med de anklagede, anklagerne og udspørge vidner osv. Mike og hans elever mødes flere gange om ugen for at øve sig. Alle møder bliver opslået på itslearning som begivenheder på projektets opslagstavle. I løbet af vinteren i Massachusetts, der ofte er plaget af uvejr, bliver møder tit aflyst på grund af dårligt vejr. Med itslearning er det nemt at underrette elever om disse aflysninger, og eleverne har mulighed for at samarbejde online, når de ikke kan mødes. 

itslearning er fremragende! Jeg bruger det sammen med Twitter. Jeg fanger elevernes opmærksomhed via Twitter og siger til dem, at de skal tjekke itslearning for flere oplysninger, fortæller Mike. 

Mine elever er bedre end mig til at bruge itslearning, fortæller Mike. Han fortæller videre, at det var hans elever, der foreslog at starte diskussionspanelet på itslearnings community site for procesprøver. De oploader også nyttige ressourcer som afhøringsspørgsmål, som de arbejder med, så de andre kan træde i deres sted, når de ikke selv kan deltage.

itslearnings konference- og chatværktøj

Det typiske medlem af procesprøveteamet på FHS er en meget aktiv elev, der er involveret i mange aktiviteter uden for skoleprogrammet. Mike vælger fire holdkaptajner og giver dem masser af ansvar. Det kniber med at finde tid, hvor disse fire aktive elever kan mødes. Mike synes, at det er meget effektivt at kommunikere med dem via itslearnings konference- og chatværktøj.

Det har virkelig været storartet, fortæller han. Han kan lide værktøjets tekstbaserede kommunikation i realtid. Mike tidsplanlægger sommetider chatter, som alle 50 elevdeltagere i procesprøven kan deltage i. Han overvåger elevernes kommentarer under chatsessionerne.

Jeg spurgte ham, hvorfor han havde valgt itslearnings chatværktøj i stedet for andre populære chatværktøjer. Han forklarede, at FHS er meget principiel, hvad angår brug af itslearning. Itslearning har modtaget godkendelsesstemplet fra skolen med hensyn til sikkerhed, så lærere og elever kan bruge det uden at bekymre sig om lovlighed eller overskridelse af grænser. Endvidere foregår tingene meget hurtigere med itslearning. Børnene kan logge på, uanset hvor de er, forklarede Mike.

Mange tak til Mike for at vise, hvordan itslearning kan bruges til at coache procesprøveteams! Tillykke med jeres team såvel som det regionale mesterskab i år!

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Video Få en demo Kontakt os