Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Læs mere i vores Privacy Policy

itslearning opdatering 68 - Juli 2016

De vigtigste højdepunkter for denne opdatering er følgende: 

  • En bedre starthjælp, som gør opmærksom på nye funktioner og hjælper brugerne med at få mest muligt ud af itslearning.
  • En Cloud-løsning, som du kan bruge sammen med dit nuværende opgaveværktøj.
  • Nyt opgaveværktøj – lanceres for nye kunder nu og for nuværende kunder senere i år.

Starthjælp

Vi vil hjælpe brugerne med at få mest muligt ud af itslearning. Vi har opbygget et sæt af visuelle værktøjer, som fremhæver nye funktioner og giver tips om funktionerne. I denne opdatering kan du se de første af dem. Vi passer på med ikke at sende for mange beskeder ud – for ikke at gøre det forvirrende at bruge itslearning!  Når vi har vist dig en ny funktion og vist, hvad du kan bruge den til, vil vi ikke forstyrre dig mere med det.
I løbet af efteråret vil vi tilføje mere starthjælp inde i selve itslearning. Nuværende kunder kan derved se nye forskellige måder at bruge itslearning på.

I denne opdatering viser vi dig en valgfri lynguide til det nye udseende og nye funktioner. Når du har læst den, vil den forsvinde, eller du kan bare afvise den.

Figur 1. Starthjælpen giver dig god mulighed for genopfriskning


Figur 2. Starthjælp til det nye beskedsystem

Hvis du bruger det nye itslearning, vil du se en blinkende prik, der fremhæver nye funktioner. Klik på den for at læse mere. I løbet af de næste par måneder vil vi tilføje mere starthjælp til det nye itslearning for at hjælpe brugerne med at få mest muligt ud af forbedringerne.

Figur 3. Et eksempel på starthjælp i det nye itslearning.

En Cloud-løsning til dine opgaver

Vi tilføjer nye funktioner til opgaveværktøjet for alle kunder.

  • Når du opretter opgaver, kan lærerne uploade filer fra Microsoft OneDrive, Google Drev og Dropbox til opgaven.
  • Når opgaver skal afleveres, kan eleverne hente filer fra Microsoft OneDrive, Google Drev og Dropbox (samt uploade dem fra deres computer eller anden enhed).

Figur 4. OneDrive til opgaver

Nyt opgaveværktøj – Lanceres først til nye kunder

Gennem det seneste år er mere end 25 millioner opgaver blevet afleveret i itslearning og der er blevet oprettet mere end 2 millioner nye opgaver. Der er lagt et stort arbejde i at oprette opgaverne – så ville det ikke være fantastisk, hvis du kunne dele byrden? Opgaver, der oprettes med det nye opgaveværktøj, kan deles i biblioteket – med lærere på samme skole, i samme område eller med hele itslearning-fællesskabet!

Vi vil gerne vise et eksempel på det nye opgaveværktøj. Det lanceres til nye kunder med denne opdatering, og vi vil integrere nuværende kunder senere.


Det nye opgaveværktøj fungerer godt på alle enheder og skærmstørrelser. Efter feedback fra brugerne har vi forenklet arbejdsgangen men bibeholdt alle de mere avancerede muligheder for erfarne brugere.

Det nye opgaveværktøj

Det nye opgaveværktøj har et strømlinet layout med alle de mest brugte indstillinger på én side.

Figur 5. Opret opgave

Du kan tilføje titel, beskrivelse, deadline, karakterskala, filer, læringsmål og tegn på læring fra den samme side. Flere avancerede indstillinger (såsom administration af grupper, anonym aflevering og plagieringskontrol) er stadigt tilgængelige. 

Vi har forenklet den måde, en deadline kan angives på. Hvis du vil angive en deadline, skal du bruge indstillingen 'Fastsæt deadline'. I datovælgeren er dage med kursusbegivenheder fremhævet. Men du kan vælge en hvilken som helst dato.

Visning af opgaver

Når du får vist en opgave, du har oprettet eller har tilføjet fra biblioteket, får du en opdateret visning. Lærerne kan hurtigt:

  • ændre visningen af opgaven ved at skifte mellem visninger af, hvilke studerende der har eller ikke har afleveret opgaven, i afsnittet 'fremskridt'
  • se og styre læringsmål for denne opgave

Figur 6. Vis opgave

Vi tilføjer flere oplysninger til statusoversigten i de kommende måneder.

De studerendes besvarelser

Vi har lavet nogle ændringer på den studerendes side til besvarelser. Kun studerende, der rent faktisk har afleveret en opgave, vil blive vist i gitteret. De studerende, der ikke har afleveret, kan ses ved at klikke på 'Vis'-linket ved siden af statuslinjen. Du kan sende påmindelser eller endda bedømme disse elever.

Figur 7. Vis de studerendes afleveringer

For at bedømme en studerendes besvarelse skal du bare klikke på navnet.

Figur 8. Bedømmelse af de studerende

Ved hjælp af 'kommentarer' kan lærerne og den enkelte studerende, eller de studerende i en gruppeopgave, diskutere opgaven. Ved hjælp af 'lærernoter' kan lærerne skrive noter til opgaven, som ikke er synlige for de studerende. Det kan f.eks. være punkter, som læreren selv skal huske ved fremtidige bedømmelser, men funktionen kan også bruges til diskussioner mellem lærere, hvis der er mere end én lærer, der skal være med til at bedømme opgaven.

Figur 9. Lærernes kommentarer

Vi arbejder på flere onlineværktøjer, hvor man kan diskutere en opgave, mens vi fortsætter med at forbedre opgaveværktøjet. Hold øje med disse i fremtidige udgaver.

Deling af en opgave i biblioteket

Hvis du vil dele en opgave med andre lærere, skal du blot vælge 'Føj til bibliotek' under indstillinger (tandhjulsikonet). Det fungerer på samme måde som for ’sider’, ’filer’ og andre værktøjer, der kan deles.

Figur 10. Del i bibliotek


Video Få en demo Kontakt os