Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Læs mere i vores Privacy Policy

Mere end 150 års uddannelse: Folkeuniversitetet

 

itslearning er afgørende for online klasser på Folkeuniversitetet," siger Misha Bowles, regional koordinator for online klasser. "itslearning er et vigtigt redskab, især for vores online undervisning. Det samler og vejleder vores studerende.” Læs hvordan Folkeuniversitetet i Norge bruger itslearning.

Vi bruger itslearning både som "mødested", hvor de studerende får adgang til alle informationer til deres fag og som et virtuelt klasseværelse, hvor de studerende kan følge undervisningen og kommunikere med lærere. Den geografiske afstand kan betyde, at man som studerende aldrig møder sine klassekammerater ansigt til ansigt, og her er itslearning meget vigtig.

At gøre uddannelse tilgængelig for alle voksne

Folkeuniversitetet blev grundlagt i 1864 som "Studenterforening for gratis uddannelse". Målet var at give gratis uddannelse til ’værdigt trængende’ og dermed gøre hobbykurser og efteruddannelse tilgængelig for alle voksne uanset social baggrund, fysiske handicap eller geografisk placering.

Folkeuniversitetet har været vigtigt for mange mennesker gennem årene, og institutionens mission er stadig relevant i dagens mangfoldige og vidensafhængige samfund.

Decentral undervisning

Folkeuniversitetet udbyder kurser i mere end 300 af Norges kommuner. Alligevel kan det være svært for nogle studerende at deltage i undervisningen på grund af fysiske handicap, geografisk placering eller andet. Derfor tilbyder Folkeuniversitetet online adgang til nogle af deres kurser til mennesker, der har svært ved at følge almindelige kurser.

"Det kan være let at finde et kursus i Bergen, men at komme til steder så fjerne som Sogn og Fjordane midt om vinteren – eller finde en lærer – er mere af en udfordring. Det er her itslearning kommer ind," fortæller Misha Bowles, der også er itslearning administrator på Folkeuniversitetet.

"Vi har 'live'-klasser, hvor nogle studerende deltager via videokonferencer. Vi har også kurser med en lærer alene i et rum, mens de studerende deltager via deres computere. Vi optager alle undervisningstimerne og lægger dem på itslearning, så de studerende kan gennemgå efterfølgende," forklarer hun.

itslearning fungerer som platform, hvor eleverne kan få adgang til alle de ting, de har brug for, fx notater, planer, undervisningsmaterialer, links til videokonferencer osv. Det er også et sted, hvor de kan kommunikere med lærere og medstuderende. itslearning giver de studerende mulighed for at mødes i online fællesskaber gennem diskussionsfora, konferencer, fildeling og projektområder.


Mere om Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet er en idealistisk, non-profit organisation. Det er Norges største udbyder af voksenuddannelse på universitetet-, erhvervsskole- og ungdomsuddannelsesniveau. Folkeuniversitetet tilbyder erhvervsorienteret uddannelse, sprogundervisning samt kulturelle og hobbyorienterede aktiviteter. Hvert år tilmelder omkring 70.000 mennesker sig et eller flere af de 6.500 kurser. Alene i Oslo-området har der været over en million kursister.

Fjernundervisningsprogrammet

Folkeuniversitetets fjernundervisningsprogram blev oprettet i juni 1946. Det blev oprindeligt kaldt ’Folkets Brevskole’. Folkeuniversitetet er en statsanerkendt fjernundervisningsinstitution. Det er medlem af den europæiske sammenslutning af fjernundervisning (EADL) og Det Internationale Råd for fjernundervisning (ICDE); organisationer, der arbejder for at forbedre fjernundervisning.


No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Video Få en demo Kontakt os